Kuchnia

Oddajemy do Państwa dyspozycji dużą i całkowicie wyposażoną kuchnię. Pozwala ona na komfortowe przygotowywanie posiłków nawet dla 30 osób. Państwa kucharz będzie miał wygodne i funkcjonalne miejsce do pracy. Posiadamy komplet zastawy stołowej oraz sztućców pozwalających serwować dowolny zestaw potraw.

Zestaw eleganckiego szkła pozwoli profesjonalnie podać wszelkie napoje alkoholowe i te w wersji soft.

Na wyposażeniu obiektu znajduje się nowoczesny automatyczny ekspres do kawy oraz urządzenia do przygotowywania i serwowania gorących napoi.

Menu

Przy współpracy ze Sławkiem Kardasiem, Szefem lokalnej restauracji BUBUJA, przygotowaliśmy dla Państwa specjalną ofertę gastronomiczną.
 
Nasze MENU ma charakter sezonowy, zakładający zmiany stosownie do pory roku. Posiłki serwujemy w naszej Rezydencji a w materiałach informacyjnych, znajdujących się w każdym pokoju, zawsze dostępna jest jego aktualna wersja.
 
Zapraszamy do zapoznania się z przykładową propozycją MENU:
 
 ŚNIADANIE KONTYNENTALNE
• croissant,
• dżem, miód,
• świeży sok pomarańczowy,
• kawa, herbata.

ŚNIADANIE RODZINNE w formie bufetu

• pieczywo mieszane,
• masło,
• ser żółty, oscypek, ser typu camembert, twarożek,
• wędlina, pasztet,
• sałata, pomidory, ogórek,
• smażona cukinia,
• danie ciepłe ( jajecznica, parówki),
• płatki śniadaniowe, mleko, jogurt,
• żurawina, miód, dżem,
• czekolada, kawa, herbata, sok,
• ciasto.

LUNCH dostarczany w formie BOX

Wersja mięsna
• zupa krem z białej fasoli, boczek, oliwa z wędzonych warzyw, orzech włoski;
• wołowina po burgundzku, kluska śląska, ogórek kiszony;
• kawa, herbata;
• ciasto.
Wersja wegetariańska
• zupa krem marchewkowy, mleko kokosowe, kurkuma, chilli, cieciorka;
• lasagne ze szpinakiem;
• kawa, herbata;
• ciasto.

LUNCH w formie bufetu

Wersja mięsna
• żurek na białej kiełbasie z jajem;
• żeberka w miodzie z chilli, biały ryż, sałatka z zielonych ogórków z sezamem;
• kawa, herbata;
• ciasto.
Wersja wegetariańska
• zupa krem z selera, z cieciorką;
• gołąbki z dorsza, sos pomidorowy z ajwarem;
• kawa, herbata;
• ciasto.

OBIADO-KOLACJA w formie bufetu

Wersja mięsna
• zupa krem czosnkowy z grzankami;
• kacza noga, pieczone jabłko, kluska na parze;
• tarta z kremem z białej czekolady, owoce;
• kawa, herbata, sok.
Wersja wegetariańska
• zupa szpinakowa z jajem;
• tadżin warzywny z krewetkami, szafran, kolendra;
• puding z chia na mleku kokosowym, maliny;
• kawa, herbata, sok.

OBIADO-KOLACJA REGIONALNA w formie bufetu

• moskol, masło czosnkowe, pasta z wędzonego pstrąga;
• kwaśnica na baraninie;
• udziec Jagnięcy, sos maślany, pieczone ziemniaki z czosnkiem niedźwiedzim;
• sałatka z sosem malinowym;
• szarlotka z brusznicą i miodem;
• kawa, herbata, sok.

KOLACJA UROCZYSTA – z obsługą kelnerską
• parfait z kaczej wątróbki, maślana brioszka, śliwka, miód, maliny;
• zupa lekki krem z topinamburu, prażona czarnuszka, bita śmietana, trybula;
• ragout z dzika, borowiki, okra, espuma z parmezanu, kopytka;
• krem nugatowy, mango, pomarańcza, chilli, karmel;
• kawa, herbata, sok.
 
Serdecznie Zapraszamy

Obsługa indywidualna

Na Państwa życzenie, możemy zorganizować pełną obsługę kuchenną i kelnerską, obsługującą  Państwa pobyt na najwyższym poziomie.

Współpracujący z nami doświadczony zakopiański Szef Kuchni restauracji BUBUJA Pan Sławomir Kardaś,  może przygotować dla Państwa eleganckie potrawy kuchni regionalnej, polskiej lub europejskiej. Jesteśmy również w stanie spełnić Państwa specjalne wymagania dotyczące diety, religii lub alergii. Możliwe jest przygotowywanie dań na otwartym ogniu z wykorzystanie grilla ogrodowego.

W zależności od wymagań Gości, możemy przygotowywać tylko śniadania lub zapewnić Państwu pełne wyżywienie na bazie przygotowanego specjalnie dla Państwa, przez Szefa Kuchni, dedykowanego MENU. Taka usługa jest zawsze wyceniana indywidualnie na podstawie preferencji Gości oraz czasochłonności i zakresu obsługi.

Indywidualna obsługa musi być zamówiona co najmniej z 3 tygodnie przed przyjazdem.